De10Beste Antivirus
Adverteerder publicatie
Avast

Avast Recensie

9.0
ZEER GOED
Onze Score: "Van de vier testen uitgevoerd door AV-Comparatives, verdiende Avast drie Advanced+ en één Advanced beoordeling. Dat is goed genoeg naar mijn weten. Avast staat sowieso in de top 10."
Neem Avast - Bescherm Jouw Computer
Bescherm jouw computer van virussen, hackers en cyber aanvallen!
nl.Avast.com/speciale-aanbieding/40%-korting

Bedrijfsachtergrond

Avast is een publiek verhandeld bedrijf dat werd opgericht in 1988 in Praag, Tsjechië. Hun oprichters zijn Eduard Kucera en Pavel Baudis. Dochterondernemingen van het bedrijf zijn AVG technologies en HideMyAss! Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 1700 werknemers.

Awards & Prijzen

Betreffende hun Windows beveiliging software, blijft Avast constant awards en erkenning ontvangen. Deze awards zijn onder andere een PCMag Editor’s Choice award voor Best Free Anti-Malware en een Advanced+ awards van AV-Comparatives in hun Real-World Protection categorie. Ze hebben ook erkenning gekregen van CNET omdat ze hun #1 Download zijn.

Beveiliging Functies

Zoals boven gezegd, biedt Avast een functie-rijk antivirus programma. En of je nu bescherming nodig hebt voor een PC, een Mac, Android, Apple product, of zelfs jouw Internet of Things apparaten, Avast heeft een beveiligingspakket voor jou. Het gratis pakket is erg basic, het voorziet je van superieure malware bescherming, beveiliging tegen zwakheden in jouw Wi-Fi netwerk, en een wachtwoord kluis om je wachtwoorden te beveiligen.

Het lijdt geen twijfel dat de software indrukwekkend is, gezien de bevindingen in meerdere testen door onafhankelijke partijen. Ze staan consequent in de top, en verslaan de concurrentie. Als voorbeeld, testen gedaan door het AV-Test instituut geven resultaten in 4 aparte categorieën, met een hoogste haalbare totale score van 18. Avast scoorde een 17.5. Zulke hoge resultaten, of zelfs hoger, zijn de norm voor Avast antivirus.

Wat malware- en phishing bescherming betreft, kun je ervan op aan dat Avast je dekt. Sinds phishing websites er in overvloed zijn en extreem makkelijk om te maken en te beginnen zijn, is het noodzakelijk dat alle apparaten vandaag de dag enige vorm van bescherming hebben voor de onoplettenden. Nogmaals, Avast verdiend top scores als het aankomt op het beschermen van jou tegen phishing aanvallen. In een recentelijk gedane onafhankelijke test, scoorde Avast een uitstekende 98 procent in het blokkeren van een reeks test samples die het voor de kiezen kreeg.

Aanvullende Functies

In tegenstelling tot sommige van hun concurrenten, biedt Avast geen ouderlijk toezicht. Echter, omdat niet iedereen een ouder is, hoeft dit niet uit te maken. Indien je jouw WebCam aan laat staan of wanneer je vaak gevoelige documenten op je apparaat hebt staan die je niet langer nodig hebt, kun je wellicht geïnteresseerd zijn in sommige van de functies die worden aangeboden in de hogere reeks pakketten. Deze bevatten een nieuwe functie die WebCam spionage tegengaat en een functie die voorgoed alle gevoelige documenten en bestanden die je op jouw systeem hebt staan, maar niet langer gebruikt, vernietigd. Het hoogste niveau pakket, Ultimate, bevat tevens een VPN en een volledig functionele wachtwoord beheerder. Deze wachtwoordbeheerder overtreft ruimschoots de wachtwoordbeheerder aangeboden in de andere pakketten.

Gebruiksgemak en Prestatie

Installatie is snel en gemakkelijk, en gebruikers worden van tevoren voorzien van een uitleg over hoe Avast jouw onpersoonlijke data behandeld en geeft je de optie om jezelf uit te sluiten voor het delen van deze data indien gewenst. Het hoofdvenster of dashboard is duidelijk ingedeeld en makkelijk te besturen.

Als het op prestatie aankomt, en de impact van de software op jouw eigen systeem terwijl het loopt, voor het grootste gedeelte, scoort Avast uitmuntende cijfers in testen gedaan door AV-Comparatives. Volgens deze testen, in de meeste gevallen, is er helemaal geen aanzienlijke impact op jouw systeem. Echter, zijn er wat geringe prestatie problemen wat het installeren en deïnstalleren van applicaties betreft, net zoals een bepaalde prestatie remming wanneer de antivirus voor het eerst geïnstalleerd wordt en voor het eerst loopt. Nogmaals, met uitzondering van deze twee dingen, heeft Avast geen invloed op je systeem prestatie.

Klantenservice

Avast biedt een grote opslag van artikelen in het kenniscentrum en veelgestelde vragen. Ze hebben ook een forum. Ze hebben wat lijkt op betaalde telefonische ondersteuning, en je kunt via een e-mail verzoek vragen of ze contact met je opnemen. Echter, moet je veel moeite doen en een volledig formulier invullen om slechts wat hulp te krijgen. Niet verschrikkelijk gebruiksvriendelijk naar mijn mening.

Conclusie

Ondanks de paar klachten zoals hierboven benoemd, biedt Avast een krachtig programma. Je kunt gerust zijn dat je beschermd wordt tegen malware, phishing—er vanuit gaande dat je een betaalde versie gebruikt—en zo veel meer. Ze blijven vele andere aanbieders overtreffen en krijgen het voor elkaar dit te doen voor een zeer redelijke prijs.

Tenslotte, zeg ik ga ervoor!


Avast Producten Vergelijking

Free Antivirus
Premium Security
Ultimate
Blokkeer virussen en andere malware
Spoor zwakke plekken in uw wifi-beveiliging op
Beveilig uw wachtwoorden
Mijd nepwebsites zodat u veiliger kunt winkelen
Voer verdachte apps veilig uit
Weer hackers met een geavanceerde firewall
Blokkeer vervelende spam- en phishing-mail*
Profiteer van een extra beveiligingslaag tegen ransomware
Voorkom webcamspionage
Vernietig privacygevoelige bestanden voorgoed
Werk apps automatisch bij
Op al uw apparaten te installeren
Inclusief Avast Cleanup Premium
Inclusief Avast SecureLine VPN
Inclusief Avast Passwords Premium
Neem Avast - Bescherm Jouw Computer
Bescherm jouw computer van virussen, hackers en cyber aanvallen!
nl.Avast.com/speciale-aanbieding/40%-korting
Schrijf beoordeling over Avast
Deel jouw kennis om anderen te helpen
Captcha
Avast Gebruiker Recensies
  • “Goed product voor laptop bescherming etc. Opstarten van je systeem wordt een paar minuten vertraagd, maar het werkt zonder zorgen. “
  • “Snel, perfect, ongecompliceerd, 5 sterren+ Makkelijk te gebruiken, perfect gebruik en prestatie. “
  • “Gebruik Avast al voor een hele lange tijd en ben erg tevreden ermee in elke situatie. “
  • “In principe nog steeds goed, maar sinds 2018, vind ik het programma niet zo overtuigend meer als voorheen. Tot dusver, was ik erg tevreden met het Internet Security abonnement. Echter, kwamen er meer en meer valse alarmen en/of werden virussen helemaal niet ontdekt. Bovendien, is de zoek prestatie een stuk zwakker geworden. Van nu af aan, zal ik voor iets anders kiezen (van wat ik heb gehoord, is TotalAV schijnbaar erg goed)! De interface bleef mij irriteren, net zoals het in het begin deed. Het is in sommige onderdelen erg rommelig en veel instellingen kunnen alleen gedaan worden na enkele minuten, wat op een bepaalde manier sneller moet gebeuren!“
  • “Bij het kopen van AVAST, wordt er automatisch een abonnement gemaakt wat verlengd wordt na vervaldatum. Eerst wordt je geïnformeerd via e-mail dat de verlenging heeft plaatsgevonden en de afschrijving is gedaan. Ik zou dringend afraden om het te kopen. “
Neem Avast - Bescherm Jouw Computer
Bescherm jouw computer van virussen, hackers en cyber aanvallen!
nl.Avast.com/speciale-aanbieding/40%-korting