De10Beste Antivirus

Beste Antivirus Software Voor Windows PC in 2024

De beste antivirus voor het beveiligen van jouw Windows PC of laptop en het beschermen van je persoonlijke data - getest en beoordeeld door onze deskundigen. Door te klikken op de productnaam in de lijst hieronder kun je gemakkelijk geupdate prijzen krijgen, technische specificaties en aanvullende informatie over elk product. Alle antivirusprogramma's in onze lijst zijn getest en compatibel gebleken met Windows OS.

Adverteerder publicatie

Onze #1 Aanbeveling | Eerste Klas Beveiliging & Speciale Aanbieding
Bespaar 84%
up1
TotalAV

Onze algehele winnaar - antivirustechnologie van de bovenste plank.

 • Meest populaire nieuwe antivirusprogramma
 • Cyberbeveiliging tegen phishing en ransomware
 • Extra functies zoals Firewall, VPN en veel meer
 • In 2024 bekleedde TotalAV de 1e positie in AV-TEST industrie testscores
9.8
BESTE ALGEMEEN
€ 119,00
Vanaf € 19,00
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 60%
2
Norton

Norton is één van de meest welbekende merken in de hevig concurrerende antivirusmarkt - en met goede reden...

 • Bescherm je PC, Mac of mobiele apparaat
 • Won de 'Beste Prestatie Award' van AV-TEST
 • Virus Protection Promise (Geld Terug Garantie)
 • Beste Ouderlijk Toezicht functies
9.5
Geweldig
€ 74,99
Vanaf € 29,99
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 50%
up3
Panda

Andere merken laten je extra betalen voor een VPN. Panda Security bevat een basis VPN voor iedereen. Dit alleen al maakt het een antiviruspakket dat het overwegen waard is.

 • Een gratis VPN inclusief in ieder pakket
 • Hoogste niveaus van bescherming
 • Duidelijke gebruikersinterface
 • Geen invloed op prestatie
9.3
ZEER GOED
€ 46,99
Vanaf € 23,49
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 50%
4
Bitdefender

Bitdefender beveiligingsoplossingen verzamelt continu top cijfers van verschillende testcentra en publicaties wereldwijd

 • PC MAG Editor's Choice - 6 jaar op rij!
 • Beveiliging voor Windows, Android, Mac en iOS
 • 500 miljoen tevreden gebruikers wereldwijd
 • Ouderlijk toezicht biedt ouders aanvullende online beveiliging
9.1
ZEER GOED
€ 64,99
Vanaf € 32,49
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 60%
5
Avast

Avast biedt top computerbescherming en bezit meerdere belangrijke beveilingingstools om je systeem vrij te houden van virussen en hackers.

 • Uitstekende scores in onafhankelijke labo-testen
 • Zeer goede gratis versie van de software
 • E-mails zonder spam - houdt je inbox opgeruimd
 • Gamer mode is een must als je veel games online speelt
9.0
ZEER GOED
€ 73,00
Vanaf € 29,20
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 84%
6
PC Protect

Deze 'Ultieme Antivirus' biedt een antivirusmotor, real-time bescherming, firewall, adblockers, en meer...

 • Eén van de meest accurate malware detectoren
 • Kreeg een 4.6/5 Trustscore op Trustpilot (uit 673 recensies)
 • Biedt tune-up tools voor het optimaliseren van systeemprestaties
 • Vreet geen batterij of opslag en maakt je niet langzamer, zelfs op een oude PC
8.8
Goed
€ 119,00
Vanaf € 19,00
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 60%
7
AVG

AVG Antivirus is een bekroonde anti-malware oplossing. Het biedt bescherming onderweg en tal van extra functies zonder de prestaties van uw computer in gevaar te brengen.

 • Vertrouwd door 435 miljoen gebruikers wereldwijd
 • Uitstekende Trustpilot-beoordeling van 4.3 uit 14.322 recensies
 • Biedt bescherming tegen ransomware en webcam
 • Geniet van een gratis proefperiode van 60 dagen!
8.5
Goed
€ 93,99
Vanaf € 37,60
Bezoek Website

Heb ik antivirus software voor Windows PC beveiliging nodig?

Denk er op deze manier over, zou jij je voordeur wagenwijd open laten 's nachts? Dat doen is als een open uitnodiging voor indringers en dieven. Op dezelfde manier, zal jouw Windows PC onbeschermd laten allerlei soorten schadelijke bedreigingen aantrekken - virussen, botnets, DDoS aanvallen, ransomware, malware, infectie, phishing, en andere.


Is een gratis antivirus programma genoeg voor PC bescherming?

Het zijn van het meest populaire besturingssysteem ter wereld maakt Windows een magneet voor virussen en malware. Gelukkig, is elke PC van Windows Versie 8 en hoger nu uitgerust met een ingebouwde gratis antivirus genaamd Windows Defender. Maar de vraag is, is zelfs dit genoeg? Is het in staat serieuze dreigingen af te slaan zoals ransomware en spyware? Is het goed genoeg op zichzelf of zou je het moeten bundelen met nog een andere gratis software?

De werkelijkheid is dat je niet echt kunt bouwen op gratis antivirus software om jouw computer en persoonlijke informatie veilig te houden. Zelfs de meest geavanceerde Microsoft Defender versie die vooraf geïnstalleerd staat op jouw Windows 10 is niet volledig onfeilbaar.

Studies toonden ook aan dat Defender achterblijft op andere antivirus softwares als het aankomt op bescherming tegen ransomware en zero-day aanvallen. Het faalde ook om malware te blokkeren toen het binnenkwam en er waren voorbeelden waar de malware scans helemaal faalden. Een ander ding is dat het ontbreekt aan bruikbare extra's die nu wel bij andere antivirus software zitten zoals: wachtwoordmanager, ouderlijk toezicht, backup opties, en meer.

Net als ieder gratis antivirus programma, biedt Defender basis cyberbeveiliging maar vertrouwen we het niet toe onze apparaten 100% beschermd te houden. Immers zitten onze computers tjokvol met gevoelige informatie zoals wachtwoorden, credit card informatie, bankrekeninggegevens, en persoonlijke foto's. Degelijke Internet Beveiliging voor Windows kost nu gemiddeld minder dan €40 per jaar dus je bent beter af wanneer je bescherming neemt dan wanneer je alles riskeert om een paar centen te besparen.


Waar moet je op letten bij een degelijke antivirus voor Windows?

Het kiezen van de beste antivirus oplossing kan een overweldigende taak zijn met zoveel beschikbare opties. Met in overweging genomen je identiteit, persoonlijke data, en financiële informatie die op het spel staan, is het niet iets om even haastig te doen. Over het algemeen, zijn er een paar factoren die we als belangrijk beschouwen ongeacht jouw individuele behoeften.

Ten eerste, heb je iets nodig dat 24/7 bescherming biedt door constant updates en automatische scans te doen. Dit garandeert de maximale opsporing snelheid zodat je de aanwezigheid van elke malware of adware ontdekt voor het te laat is.

Het is ook de moeite waard te vermelden dat phishing en ransomware vaak worden verzonden via bijlagen en e-mail links. Jouw spam filter is normaal gesproken in staat om de meeste van deze phishing e-mails uit je inbox te houden maar niet alles. Daarom, is het belangrijk een antivirus software te hebben die een extra laag bescherming biedt om phishing aanvallen te voorkomen.

Een ander ding wat op je checklist zou moeten staan is compatibiliteit. Er zijn antivirusprogramma's die het beste werken op Mac en andere die meer passend zijn voor Windows apparaten. Als je een Windows gebruiker bent, zorg ervoor dat je de juiste versie kiest voor jouw specifieke besturingssysteem.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Heb ik antivirus software nodig als ik Windows Defender al heb?

Ja. Windows Defender is een standaard antivirus bescherming abonnement wat bij Windows 10 zit en hoewel het zeker beter is dan geen bescherming, is het niet genoeg om je volledige bescherming te geven. Omdat het zo algemeen is en hetzelfde werkt voor iedere computer, heeft dit het veel makkelijker gemaakt voor cybercriminelen om dingen te voorspellen en te omzeilen, waardoor je kwetsbaar bent voor aanvallen.

Wat krijg ik nog meer van een betaalde antivirus software dat ik niet al krijg van Windows Defender?

Hoewel Microsoft’s ingebouwde beveiliging software aardig verbeterd is in recente jaren, biedt het nog altijd niet hetzelfde arsenaal aan bescherming als de beste derden aanbieders dat doen. Vandaag de dag zijn er bijvoorbeeld veel antivirus pakketten die handige extra’s bieden zoals backup bescherming, wachtwoordbeheer, ouderlijk toezicht, beveiliging voor jouw smartphone en tablet, en zelfs een ingebouwde VPN. Qua bescherming tegen bedreigingen zoals virussen, malware en spyware, is Microsoft Defender niet slecht, maar ook zeker niet de beste. Vaak bieden antivirus pakketten van hoge kwaliteit veel meer bescherming en zullen ze beter werk verrichten bij het veilig houden van jou en je computer.

Moet ik Windows Defender uitzetten wanneer wanneer ik een andere antivirus software gebruik?

Niet noodzakelijk. De meeste antivirus software die we aanbevelen op deze pagina is compatibel met Microsoft Defender en zou geen problemen moeten veroorzaken. Het kan tegelijkertijd met je betaalde antivirus abonnement werken.

Disclaimer

De10BesteAntivirus.com wordt aangeboden aan bezoekers als een gratis service. Echter, het kan zijn dat wij een commissie ontvangen van onze partners als je een soort software download die door ons wordt aanbevolen via onze link. Wij streven ernaar deze informatie zoveel als mogelijk up-to-date te houden, maar kunnen niet garanderen dat dit altijd het geval zal zijn.