De10Beste Antivirus

Beste Antivirus Apps Voor Mobiele Telefoons

Smartphone malware is in opkomst. Bescherm jouw apparaat met de voornaamste antivirus apps vandaag beschikbaar.

Adverteerder publicatie

Onze #1 Aanbeveling | Eerste Klas Beveiliging & Speciale Aanbieding
Bespaar 80%
up1
TotalAV

Onze algehele winnaar - antivirustechnologie van de bovenste plank.

 • Meest populaire nieuwe antivirusprogramma
 • Cyberbeveiliging tegen phishing en ransomware
 • Extra functies zoals Firewall, VPN en veel meer
 • In 2024 bekleedde TotalAV de 1e positie in AV-TEST industrie testscores
9.8
Beste voor mobiel en tablet
€ 9,95
Vanaf € 1,99
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 57%
2
Norton

Norton is één van de meest welbekende merken in de hevig concurrerende antivirusmarkt - en met goede reden...

 • Bescherm je PC, Mac of mobiele apparaat
 • Won de 'Beste Prestatie Award' van AV-TEST
 • Virus Protection Promise (Geld Terug Garantie)
 • Beste Ouderlijk Toezicht functies
9.5
Geweldig
€ 29,99
Vanaf € 12,99
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 50%
3down
Panda

Andere merken laten je extra betalen voor een VPN. Panda Security bevat een basis VPN voor iedereen. Dit alleen al maakt het een antiviruspakket dat het overwegen waard is.

 • Een gratis VPN inclusief in ieder pakket
 • Hoogste niveaus van bescherming
 • Duidelijke gebruikersinterface
 • Geen invloed op prestatie
9.4
ZEER GOED
€ 46,99
Vanaf € 23,49
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 50%
4
Bitdefender

Bitdefender beveiligingsoplossingen verzamelt continu top cijfers van verschillende testcentra en publicaties wereldwijd

 • PC MAG Editor's Choice - 6 jaar op rij!
 • Beveiliging voor Windows, Android, Mac en iOS
 • 500 miljoen tevreden gebruikers wereldwijd
 • Ouderlijk toezicht biedt ouders aanvullende online beveiliging
9.3
ZEER GOED
€ 64,99
Vanaf € 32,49
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands

Heb je antivirus software nodig voor je mobiele apparaat? Hier zijn wat angstaanjagende feiten…

In september 2019 alleen al, ontdekten onderzoekers een totaal aan 172 geïnfecteerde apps in de Play Store. Het ergste gedeelte? Deze apps waren al meer dan 335 miljoen keer geïnstalleerd voordat dit ontdekt werd door de beveiliging experts.

De apps deden zich voor als legitieme services zoals games, hulpprogramma's, fotografie, software en fotogalerijen.

De Android.Joker familie bleek te zijn ingezet bij Android hulpprogramma's, camera plug-ins en afbeelding editors, met andere software. Joker bevat wat van de typische functionaliteit van een Trojan virus, inclusief de installatie van een achterdeur om actief te kunnen blijven, het stelen van gevoelige toestelinformatie en gebruikersdata, een een zekere neiging naar het onderscheppen van financiële informatie.

Er wordt gedacht dat tot aan 800,000 Android gebruikers slachtoffer zijn geworden en er data inclusief namen, toestel informatie, en locaties mogelijk zijn gestolen.

Hoewel het minder aannemelijk is dat je Apple iPhone of iPad geïnfecteerd zal raken met malware vergeleken met een Windows of Android apparaat, betekent dit niet dat deze compleet immuun zijn.
Of het nu schadelijke websites, vervelende advertenties, web trackers zijn of juist iemand die je apparaat pakt wanneer je niet kijkt, er is genoeg om je zorgen over te maken als je een iPhone bezit.

Als een smartphone gebruiker, is een enorm groot gedeelte van je privéleven opgeslagen op je mobiele apparaat, inclusief bank logins, privé foto's, e-mail, social media en veel meer. Beeld je in dat al deze data gestolen worden, verloren gaan of aangepast worden zonder jouw toestemming en je zult het met ons eens zijn dat onze mobiele apparaten eigenlijk meer worden blootgesteld aan beveiliging en privacy inbreuk dan desktops of laptops.

Virussen en andere malware interesseren zich niet echt voor welk apparaat je hebt. Hoewel iPhones zeker veiliger zijn dan android apparaten, kan malware je iPhone binnendringen omdat deze schadelijke programma's vaak het vermogen hebben om van apparaat naar apparaat te springen, bijvoorbeeld via e-mail, een lokale Wifi verbinding in een hotel of op een vliegveld, of via SMS en andere berichtendiensten.

Denk je dat dit een zeldzame gebeurtenis is? Volgens recente statistieken, gebeurd een aanval van een hacker elke 39 seconden, waardoor een op de drie Nederlanders jaarlijks slachtoffer wordt. Dit is precies waarvoor een antivirus app is ontwikkeld, om te voorkomen dat dit gebeurd met jouw smartphone.

Als je geen slachtoffer wilt worden van cybermisdaden, is het geïnstalleerd hebben van de beste beveiliging apps op jouw apparaten absoluut essentieel aan het worden.


Hoe We De Beste Smartphone Beveiliging Apps Testen

Veel bekende antivirus en beveiliging verkopers hebben producten die speciaal zijn gemaakt voor apparaten die werken op mobiele besturingssystemen zoals android en iOS.

In onze ranking en research hebben we specifiek gekeken naar:

1. Hoe goed de antivirus app deze apparaten beschermd tegen virussen, ransomware, Trojaanse virussen en andere malware
2. Hoeveel invloed het heeft op het werkende geheugen en verwerkingssnelheid
3. Welke beveiligingsfuncties er buiten antivirus nog meer worden aangeboden
4. Beoordelingen door toonaangevende onafhankelijke test labs, bevindingen van klanten en consumenten beoordelingen.


Functies die de toonaangevende antivirus apps voor jouw mobiel moeten hebben:

De beste antivirus apps beschermen niet alleen je apparaat tegen malware, virussen of trojaanse virussen. De beveiliging apps die wij hierboven aanraden kunnen ook het volgende:

+ Scannen voor nieuwe virussen en de laatste real-time dreigingen om dagelijks verzekerd te zijn dat jouw apparaat 24/7 beschermd is.
+ Continu jouw telefoon opschonen, waardoor de ruimte in het geheugen een boost krijgt.
+ Verwijderen van ongebruikte en overbodige apps om de batterijduur te verlengen.
+ Automatische back up maken van persoonlijke bestanden vanaf je apparaat zodat als je ooit jouw telefoon kwijtraakt je virtuele data altijd veilig zijn in de cloud.
+ Toestaan om anoniem te surfen met ingebouwde VPN om je privacy te verhogen.
+ Scannen van alle gebruikte Wifi netwerken om te verzekeren dat je niet wordt gehackt wanneer je op het vliegveld, in een hotel of op een ander openbaar netwerk bent.
+ Geavanceerde ‘Vind mijn Telefoon’ volger die je apparaat kan lokaliseren als het ooit verloren of gestolen wordt.
+ En veel meer...

Al het bovenstaande zal je beveiliging verbeteren zonder dat het je telefoon langzamer maakt of negatief effect heeft op je gebruikservaring.

Onze lijst van de beste antivirus apps zal je de extra bescherming geven die je nodig hebt zodat je het volle potentieel van je apparaat kunt benutten, zonder bang te hoeven zijn voor hacks, ransomware of andere vuile praktijken!

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hebben mobiele telefoons een antivirus app nodig?

Ja, onze smartphones zijn eigenlijk draagbare computers. Dit betekent dat jouw mobiele telefoon net zo vatbaar is voor virussen als jouw desktop en laptop computers. Er zijn een aantal manieren waarop cybercriminelen door de defensie van je telefoon heen kunnen breken. Sommige zaken die een bedreiging kunnen vormen zijn het downloaden van onbetrouwbare apps, het verliezen van je telefoon, publieke WIFI, man-in-the-middle aanvallen, en meer.

Kan een Android apparaat geïnfecteerd raken met virussen?

Helaas wel. Android’s code is open source wat het in het bijzonder kwetsbaar maakt voor malware en andere schadelijke bedreigingen. Android domineert ook de OS markt met een aandeel van 72%, wat het een aantrekkelijk doelwit maakt voor hackers. Jouw telefoon kan een virus oplopen door middel van nep text berichten of e-mail, valse apps, publieke WIFI, of schadelijke advertenties.

Kan een Iphone geïnfecteerd raken met malware?

Hoewel niet zo vatbaar als Android apparaten, kunnen iPhones ook geïnfecteerd raken met malware en virussen. Dit wordt in rap tempo gebruikelijker, in het bijzonder via geïnfecteerde e-mails of door het downloaden van apps van buiten de App store.

Hoe weet ik of mijn telefoon is geïnfecteerd met een virus of malware?

Er zijn bepaalde tekens waar je op moet letten. Als je telefoon sneller leeg raakt dan verwacht, begin je apps te zien waarvan je jezelf niet herinnert deze gedownload te hebben, wordt je gebombardeerd met pop-up advertenties, crashen apps plotseling, of als jouw data gebruik ongewoon hoog is, dan moet je zeker een antivirus scan op je telefoon uitvoeren.

Hoe weet ik of een antivirus programma compatibel is met mijn telefoon?

De beste antivirus apps die we aanbevelen op deze pagina zijn allemaal compatibel met de grote smartphone merken, inclusief maar niet gelimiteerd tot: Samsung Galaxy, Apple iPhone, Google Pixel, Motorola, Huawei, Xiaomi, OnePlus en LG.

Disclaimer

De10BesteAntivirus.com wordt aangeboden aan bezoekers als een gratis service. Echter, het kan zijn dat wij een commissie ontvangen van onze partners als je een soort software download die door ons wordt aanbevolen via onze link. Wij streven ernaar deze informatie zoveel als mogelijk up-to-date te houden, maar kunnen niet garanderen dat dit altijd het geval zal zijn.