De10Beste Antivirus

Beste Mac Antivirus Software

Als je een Mac eigenaar bent en wilt weten welke antivirus software de beste bescherming biedt, ben je op de juiste plek gekomen. Op deze website rangschikken we de beste Antivirus beschikbaar voor Macs in 2024. Elk product in deze lijst is gekozen omdat het speciaal ontworpen is om Mac systemen te beschermen en hoog gescoord heeft op het identificeren en verwijderen van virussen en malware.

Adverteerder publicatie

Onze #1 Aanbeveling | Eerste Klas Beveiliging & Speciale Aanbieding
Bespaar 84%
up1
TotalAV

Onze algehele winnaar - antivirustechnologie van de bovenste plank.

 • Meest populaire nieuwe antivirusprogramma
 • Cyberbeveiliging tegen phishing en ransomware
 • Extra functies zoals Firewall, VPN en veel meer
 • In 2024 bekleedde TotalAV de 1e positie in AV-TEST industrie testscores
9.8
Beste voor Mac
€ 119,00
Vanaf € 19,00
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 60%
2
Norton

Norton is één van de meest welbekende merken in de hevig concurrerende antivirusmarkt - en met goede reden...

 • Bescherm je PC, Mac of mobiele apparaat
 • Won de 'Beste Prestatie Award' van AV-TEST
 • Virus Protection Promise (Geld Terug Garantie)
 • Beste Ouderlijk Toezicht functies
9.5
Geweldig
€ 74,99
Vanaf € 29,99
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 50%
3down
Panda

Andere merken laten je extra betalen voor een VPN. Panda Security bevat een basis VPN voor iedereen. Dit alleen al maakt het een antiviruspakket dat het overwegen waard is.

 • Een gratis VPN inclusief in ieder pakket
 • Hoogste niveaus van bescherming
 • Duidelijke gebruikersinterface
 • Geen invloed op prestatie
9.4
ZEER GOED
€ 46,99
Vanaf € 23,49
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 50%
4
Bitdefender

Bitdefender beveiligingsoplossingen verzamelt continu top cijfers van verschillende testcentra en publicaties wereldwijd

 • PC MAG Editor's Choice - 6 jaar op rij!
 • Beveiliging voor Windows, Android, Mac en iOS
 • 500 miljoen tevreden gebruikers wereldwijd
 • Ouderlijk toezicht biedt ouders aanvullende online beveiliging
9.2
ZEER GOED
€ 64,99
Vanaf € 32,49
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands
Bespaar 60%
up5
Avast

Avast biedt top computerbescherming en bezit meerdere belangrijke beveilingingstools om je systeem vrij te houden van virussen en hackers.

 • Uitstekende scores in onafhankelijke labo-testen
 • Zeer goede gratis versie van de software
 • E-mails zonder spam - houdt je inbox opgeruimd
 • Gamer mode is een must als je veel games online speelt
9.1
ZEER GOED
€ 73,00
Vanaf € 29,20
Bezoek Website
Beschikbaar in het Nederlands

Hebben Macs echt antivirus software nodig?

Ondanks het feit dat Macs misschien minder worden aangevallen dan andere platformen zoals Windows, zijn ze niet onoverwinnelijk.

Het is waar dat Macs over het algemeen veiliger zijn dan hun Windows broeders om twee redenen: Technisch gezien, zijn Macs moeilijker om uit te buiten dan Windows PC´s. Appel is erg beveiligingsbewust en hun besturingssystemen zijn meestal moeilijker om in te infiltreren dan die van Windows.

De tweede reden is dat er minder Macs zijn dan Windows PC´s. Dus als het op Macs aankomt, zijn er minder doelwitten voor cybercriminelen om uit te buiten en zijn deze moeilijker te hacken. Een paar jaar geleden, waren Mac gebruikers vanwege de mindere hoeveelheid simpelweg geen interessante doelwitten.

Echter, Macs groeiend in populariteit, dus als je ee Mac bezit, wordt dan niet overmoedig door het bovenstaande. De dreiging van malware is verhoogd voor Mac gebruikers in een korte tijdsperiode. Gedetecteerde bedreigingen zijn gestegen met meer dan 60% vanaf het vierde kwartaal van 2018 tot aan het eerste kwartaal van 2019. Adware gaat ook steeds meer heersen, met een stijging van meer dan 200% voor dezelfde periode.

Cybercriminelen worden slimmer en hebzuchtiger. Wereldwijd, is het nu geschat dat cybercriminaliteit meer geld binnenhaalt dan de mondiale drugshandel!

Dus de risico's worden groter, wat de reden is dat je bescherming nodig hebt. Als gevolg hiervan, is cyber beveiliging belangrijker dan ooit tevoren en een goede antivirus is de beste plek om te beginnen als je veilig wilt blijven online.


Hoe Antivirus Software Je Helpt Om Beschermd Te Blijven Online

Het is verbazingwekkend dat de meeste mensen niet twee keer nadenken over het dragen van een gordel of beschermende helm tijdens het fietsen, maar toch kunnen ze uren spenderen met surfen op het web terwijl ze allerlei websites bezoeken zonder fatsoenlijke antivirus software om hen te beschermen.

Een uitgebreid antivirus pakket houdt jouw Mac malware-vrij, zal je apparaat sneller laten draaien en beschermt je tegen tegen alle mogelijke soorten ransomware, phishing of andere aanvallen op je privé bestanden en foto's.

De top Mac antivirus programma's die we boven aanbevelen zullen opereren op de achtergrond, zonder je systeem op te stoppen, zodat je niet eens merkt dat het er is en het je meestal beschermd, terwijl het jouw computer veilig houdt voor alle bekende indringers: virussen, Trojaanse paarden, wormen en andere vormen van malware.

Als aanvulling op anti malware bescherming, biedt een fatsoenlijk beveiligingspakket je ook veel privacy en beveiliging functies zoals two-way firewalls, social media bescherming en, als je kinderen hebt, vele mogelijkheden tot ouderlijk toezicht.


Moet ik een gratis Mac antivirus nemen?

Ondanks dat er minder fatsoenlijke gratis antivirus programma's beschikbaar zijn voor Mac dan voor WIndows, is het nog altijd beter om een gratis antivirus te installeren in plaats van helemaal niets.

Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal duidelijke voordelen aan het nemen van een betaald premium beveiliging pakket. Een gratis antivirus biedt je geen firewall, VPN om je veiligheid te beschermen, doorlopende live beveiliging updates, ouderlijk toezicht, automatische back-up van data en e-mail en ransomware bescherming.

Zoals met alles in het leven, krijg je waar je voor betaald en als je het web over wilt surfen zonder enige zorgen om je privacy, dan raden we met klem aan dat je een paar euro uitgeeft aan het verkrijgen van de beste beveiliging voor je Mac.

De betaalde versies bieden meestal jaarlijkse abonnementen die minder kosten dan €50. Als je nog steeds niet zeker bent, hebben we momenteel a speciale aanbieding op Intego - onze favoriete Mac antivirus. Je kunt het volledige beveiliging pakket kopen voor slechts €24.99, verlaagd vanaf €49.99! Dat is een korting van 50% die je nu kunt pakken via onze link.

Je zal je deur thuis niet open laten 's nachts. Jouw Mac en iPhone hebben ook de beste sloten nodig om je veilig te houden. Aan het eind van de rit, is het veel makkelijker een aanval te voorkomen, dan alle schade te verhelpen wanneer je al getroffen bent.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Kunnen Mac’s virussen krijgen?

In tegenstelling tot wat meestal wordt gedacht, krijgen ook Mac’s virussen, net als andere soorten malware. Niet alleen dat, maar jouw Mac® kan ook gehackt worden! De enige reden dat er minder gehackt wordt onder Mac gebruikers, is omdat het minder gebruikt wordt. Het is lucratiever voor hackers om zich te richten op Windows gebruikers, die bijna 90% van de markt beslaan, vergeleken met de 10% van Mac.

Heeft Mac niet al een ingebouwde antivirus?

Ja, maar net als Windows Defender, is deze hooguit primitief te noemen. XProtect is alleen in staat om een aantallen bestanden te “detecteren” die Apple als schadelijk heeft aangemerkt. Als een dreiging buiten wat Apple specifiek heeft aangemerkt valt, zoals bijvoorbeeld een phishing/ransomware aanval, zal je Mac niet in staat zijn om je te verdedigen.

Maar een simpele reset kan virussen verwijderen, toch?

Ten eerste praten we hier niet over een simpele reboot. Je zult een factory reset moeten doen wat betekent dat de hele hard disk wordt gewist, en dus ook je bestanden. Zelfs dan, is er geen garantie dat het elk spoor van virussen en malware kan verwijderen. Je beste optie? Het ouderwetse “voorkomen is beter dan genezen“ geldt hier, dus het is beter om je Mac te beschermen met degelijke antivirus software.

Disclaimer

De10BesteAntivirus.com wordt aangeboden aan bezoekers als een gratis service. Echter, het kan zijn dat wij een commissie ontvangen van onze partners als je een soort software download die door ons wordt aanbevolen via onze link. Wij streven ernaar deze informatie zoveel als mogelijk up-to-date te houden, maar kunnen niet garanderen dat dit altijd het geval zal zijn.