De10Beste Antivirus

Windows 7 is dood: Wat moet je nu doen om zo veilig mogelijk te blijven

Hoe verder te gaan vanaf - of te blijven leven met - Windows 7

Een legioen van luidruchtige PC enthousiastelingen zweren bij Windows 7. Waarom? Omdat het je niet in de weg zit, en het gewoon werkt.

Tot vandaag. Op 14 januari 2020, eindigde Microsoft Windows 7’s uitgebreide ondersteuning. Windows 7 is dood en de gratis Microsoft Security Essentials antivirus programma zal ook niet langer meer ondersteund worden.
Jouw PC zal blijven werken, uiteraard. Microsoft gaat niet letterlijk de stekker uit je apparaten trekken. Maar Windows 7 zal geen updates of beveiligingspatches meer ontvangen, wat betekent dat jouw PC erg kwetsbaar zal zijn voor al die gemene malware programma's die dagelijks het nieuws lijken te halen. Als je Windows 7 blijft gebruiken - en meer dan een kwart van alle computers erop werken, volgens NetMarketShare - ben je op jezelf aangewezen, en kan het Internet gemeen worden.

Wij kunnen je echter helpen, om zo veilig als mogelijk te blijven.

Hoe te overleven met Windows 7 (Tenminste voor een klein beetje langer…)


Als je toch besluit om bij Windows 7 te blijven na 14 januari, moet je wat voorzorgsmaatregelen nemen:

- Update alles in de januari 2020 Microsoft Patch dinsdag uitgave. Het is je laatste kans om er zeker van te zijn dat Windows en andere Microsoft software zo veilig als mogelijk zijn.

- Verwijder de Microsoft Internet Explorer Browser. Het is groot beveiligingslek. Download in plaats daarvan Google Chrome of Mozilla Firefox.

- Dump Microsoft Office en al zijn componenten, zoals Word, Excel of Outlook. Wissel naar Google's office pakket of naar LibreOffice. Voor een e-mail aanbieder om Outlook te vervangen, probeer Gmail of Thunderbird.

- Zet Java uit in je browsers.

- Zet Adobe Flash Player uit in je browsers.

- Installeer één van de beste antivirus programma's. Microsoft zal stoppen met zijn eigen antivirus software ontwikkelen voor Windows 7, Microsoft Security Essentials, dus je zult iets anders nodig hebben.

De conclusie is: Upgrade zo snel mogelijk naar Windows 10 en neem een fatsoenlijke antivirus software.

Het besparen van €20-€40 per jaar op een fatsoenlijk antivirus programma zal je duur komen te staan als je besmet wordt met gemene malware die je privacy en kostbare data in gevaar brengen.

Jouw oude Windows 7 PC zal een makkelijke prooi zijn voor iedere hacker onder de zon (of loerend in het donker), zonder een geschikt antivirus programma.
Spring rechtstreeks naar:
Top antivirusprogramma's
    Separator
    Top antivirusprogramma's 2024