De10Beste Antivirus

Denk Je Dat Jouw Mac Veilig Is Voor Malware? Denk Opnieuw...

Ondanks hun reputatie dat ze meer veilig zijn dan Windows PC's, zijn Apple Mac computers niet immuun voor virussen en malware.

Met meer Apple producten die verkocht worden, wordt de doelgroep voor hackers meer aantrekkelijk. Hierdoor wordt het waarschijnlijker dat virussen ontwikkeld worden specifiek om Mac's aan te vallen, dus het is logisch om aan Mac beveiligingssoftware te denken.
We hebben zelfs een recente toename in Mac malware waargenomen, vaak in de vorm van irritante pop-up advertenties en software die ongewilde veranderingen aan instellingen uitvoert, of ervoor zorgt dat er storing in programma's ontstaat.

En dat zijn echt je laatste zorgen als het aankomt op wat hackers je aan kunnen doen. Zelfs Mark Zuckerberg van en FBI directeur James Corney hebben hun webcams en microfoons afgeplakt met tape om te voorkomen dat hackers ze kunnen begluren.

Het installeren van backdoors op aangetaste computers is een veel voorkomende manier voor sommige hackers om hun tijd mee te bezetten. Volgens een verslag op tech nieuwssite Ars Technica, bevatten sites zoals Hack Forums allerlei bedreigingen van mensen die afbeeldingen vergelijken en ruilen van mensen op wiens Mac's ze hebben ingebroken en overgenomen.

Veel manieren waarop mensen vandaag de dag aangetast worden is doordat ze gefopt worden en op links in e-mails klikken, die vervolgens malware downloaden, of doorklikken naar valse versies van websites die je daarna vragen om in te loggen en zo je accountgegevens stelen.

iPhones, Ipads en zelfs IoT-verbonden apparaten zijn allemaal aantrekkelijke doelen voor cyber aanvallers Elk apparaat dat is verbonden met het internet is kwetsbaar voor schadelijke software die je systeem kan infecteren, bestanden kan verwijderen en aanpassen, persoonlijke data kan stelen, of de middelen van je Mac kan gebruiken.

Je kunt jouw Mac beschermen. Je kunt jouw iPhone beschermen. Je kunt zelfs elk IoT apparaat onder je dak beschermen. Dat betekend niet dat de rest van je familie veilig is, of dat de rest van je familie voorzichtig is. Dat jij twijfelt voordat je die grote download knop aanklikt betekent niet dat jouw echtgenoot dat ook doet, en dat jij onbeschadigd op het darknet kunt surfen betekent niet dat je kinderen dat ook moeten doen.

Net zoals wanneer je een auto rijdt, is het niet alleen je eigen veiligheid die belangrijk is - het is ook die van alle anderen bij jou in de auto.

Apple gaat door met de veiligheid verbeteren in elke nieuwe versie van het macOS besturingssysteem. Maar Mac's hebben geen antivirus of anti-spyware software inclusief, hoewel ze wel een ingebouwde firewall hebben om schadelijke aanvallen te blokkeren van gebruikers online.

De conclusie is: Mac's zijn veiliger dan PC's, maar neem alsnog een degelijke antivirus software.

Het besparen van €20-€40 per jaar op één van de beste antivirus programma's zal je duur komen te staan als je wordt besmet met gemene malware die je privacy en waardevolle data in gevaar brengt.

Jouw Mac kan een makkelijke prooi zijn voor iedere hacker onder de zon (of loerend in het donker), zonder een geschikt antivirus programma.
Spring rechtstreeks naar:
Top antivirusprogramma's
    Separator
    Top antivirusprogramma's 2024