Er zijn weinig antivirusprogramma's die kosteloos degelijke bescherming bieden tegen virussen en andere malware. We hebben de toonaangevende gratis antivirussen getest en gerangschikt op basis van hun prestatie in het vinden en verwijderen van malware, effect op systeembronnen en gebruiksgemak. De lijst hieronder bevat gratis software, proefversies en geld-terug-garanties. Klik op de productnamen voor meer details.
Adverteerder publicatie
Onze algehele winnaar - antivirustechnologie van de bovenste plank.
Norton is één van de meest welbekende merken in de hevig concurrerende antivirusmarkt - en met goede reden...
Andere merken laten je extra betalen voor een VPN. Panda Security bevat een basis VPN voor iedereen. Dit alleen al maakt het een antiviruspakket dat het overwegen waard is.
Bitdefender beveiligingsoplossingen verzamelt continu top cijfers van verschillende testcentra en publicaties wereldwijd
Avast biedt top computerbescherming en bezit meerdere belangrijke beveilingingstools om je systeem vrij te houden van virussen en hackers.
Deze 'Ultieme Antivirus' biedt een antivirusmotor, real-time bescherming, firewall, adblockers, en meer...
AVG Antivirus is een bekroonde anti-malware oplossing. Het biedt bescherming onderweg en tal van extra functies zonder de prestaties van uw computer in gevaar te brengen.
Niet noodzakelijk. Als je nauwelijks op het web gaat browsen, alleen bekende websites opent, je webbrowsers up-to-date houdt, nooit onbekende bestanden download of op e-mail links klikt, dan zal alles waarschijnlijk in orde zijn. Voor de meeste mensen is dit amper het geval. Een degelijk antivirusprogramma biedt bescherming tegen virussen, malware, Trojans, rootkits, spam en phishing aanvallen, net als andere cyberbedreigingen. Dit alleen al maakt het de prijs waard.
Misschien. Het hangt echt van een paar dingen af. Ben je een deskundige in troubleshooting? Als je een probleem tegenkomt, sta je eigenlijk alleen. Je zult erachter moeten komen hoe je een andere firewall configureert of hersteltools gebruikt en boot CD’s als je computer geïnfecteerd raakt. Als je het niet erg vindt om talloze advertenties of vragen om te upgraden te zien, of geen extra’s nodig hebt zoals ouderlijke toezicht, werkt het misschien voor jou. Uiteindelijk krijg je het meest basisniveau bescherming, dus het komt echt aan op je risicotolerantie.
We willen niet zeggen dat het ronduit gevaarlijk is, maar beschouwen het wel als riskant. Het is bekend dat sommige gratis antivirusprogramma's zelfs een bepaald type malware bevatten om data te stelen. Daarnaast zijn professionele cybercriminelen er sowieso deskundigen in om deze gratis programma's te omzeilen. Met gelimiteerde scanopties en een gebrek aan regelmatige updates, kunnen gratis antivirusprogramma's simpelweg niet op tegen moderne malware.
Ja! Er is werkelijk geen verschil tussen een antivirusprogramma's proef en betaalde versie behalve dan het feit dat je een constante herinnering krijgt om te upgraden. In elk geval, is het een uitstekende mogelijkheid om de software te testen en te kijken wat je krijgt voor je PC of smartphone, voordat je de volledige versie koopt.