De10Beste Antivirus

De beste antivirusprogramma's voor Windows, Android, iOS en Mac in 2024

Heb je haast? Dit is de beste antivirus voor 2024:

Er zijn tientallen antivirus programma's die worden aangeboden, en ze beweren allemaal de beste bescherming tegen de beste prijs te bieden. Ondanks dat dit lichtelijk verwarrend kan zijn en enigszins overweldigend, is het eigenlijk niet zo moeilijk om de perfecte antivirus voor jouw behoeften te vinden.

Let er echter wel goed op dat sommige antivirus merken verborgen malware zijn, dus moet je alleen programma's downloaden die bewezen hebben legitiem en betrouwbaar te zijn.

Als minimale basis moet je antivirus programma bescherming bieden tegen alle nieuwe soorten malware — niet alleen virussen, maar ook spyware, ransomware, rootkits, wormen en trojans — alle antivirus merken op onze lijst bieden geavanceerde bescherming tegen al deze soorten malware.

De meeste toonaangevende antivirus programma's kunnen als volledig internetbeveiligingspakket gezien worden, die verschillende cyber beveiliging functies bieden zoals:

 • Ouderlijk toezicht bediening — geavanceerde tools die kinderen online beschermen.
 • Virtual Private Network (VPN) — een type veilige internetverbinding wanneer je surft online.
 • Wachtwoord beheerder — voor het creëren van vele sterke wachtwoorden en deze veilig bewaren op een master account.

Deze en andere beveiliging functies verbeteren de algehele bescherming van je apparaat’s ingebouwde beveiliging systemen. En hoe veiliger je apparaat is, des te verder je de kans verkleint dat je bankgegevens, credit card of andere waardevolle persoonlijke informatie blootgesteld worden aan cybercriminelen.

Dus hoe kun je erachter komen welke antivirus merken de beste beveiliging bieden voor jouw apparaten? Wij hebben de research gedaan, vergeleken de beste antivirus programma's beschikbaar en hebben verschillende parameters getest zoals malware opsporing, effect op systeembronnen, beveiliging functies en waarde voor het geld.

Dit is het resultaat van onze research.

Een overzicht van de beste antivirus programma's voor 2024:

Hoe we de top antivirusprogramma's voor 2024 hebben getest:

We analyseerden meer dan 20 verschillende beveiligingsproducten, en hebben daarom extreem hoge verwachtingen ontwikkeld als het op cyberbeveiliging aankomt. Voordat we een aanbeveling kunnen maken, moet een antivirusproduct aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Sterke bescherming tegen alle soorten malware. We steunen alleen software met een bewezen reputatie tegen de nieuwste malware bedreigingen. Virussen zijn slechts een type van malware — Vandaag de dag hebben je apparaten bescherming nodig tegen spyware, rootkits, ransomware, en al het andere dat je online schade toe kan brengen.
 • Minimale impact op de systeembronnen. Onze top lijst bevat alleen programma's die licht zijn en je computer niet langzamer maken (zelfs als het niet het nieuwste model is).
 • Makkelijk en Gebruiksvriendelijk. Omdat iedereen malware bescherming nodig heeft, ongeacht hoe technisch onderlegd, onze top aanbevelingen zijn allemaal makkelijk te installeren en te gebruiken.
 • Vol met extra beveiligingsfuncties. De antivirusprogramma's die we aanbevelen bieden verbeteringen aan jouw apparaat’s natuurlijke beveiligingssystemen die verder gaan dan bescherming tegen malware.
 • Geweldige waarde voor het geld. Onze top aanbevelingen hebben allemaal geld-terug garantie dus je kunt het uitproberen alvorens het te kopen. Ze bieden ook pakketten voor bescherming tegen tal van apparaten en een stel andere functies die het verkrijgen van online bescherming werkelijk een waardevolle investering maken.

Bekende Merken Die We Niet Aanbevelen:

Het valt je misschien op dat sommige populaire antivirus merken hier niet genoemd worden. Weet dat er meer dan 50 antivirus merken zijn en we onze lijst wilden limiteren met de best beschikbare. Er zijn een aantal beroemde merken die het niet haalden omdat ze niet echt goed genoeg waren om een van onze top plaatsen te verdienen.

 • Avast & AVG. Avast (die ook AVG bezitten) worden beschuldigd van het verkopen van gebruikersdata aan grote bedrijven voor marketingdoeleinden. Vanwege dit schandaal, op een tijdstip waarop online privacy een echt probleem is geworden, kunnen we niet langer Avast producten aanbevelen op deze site.
 • ESET. Dit Slowaakse bedrijf maakt geweldige antivirus software en draagt groots bij in de branche van online beveiliging, maar we geloven dat het meer geschikt is voor bedrijven en ondernemingen en dat de huis editite van zijn antivirus niet het meest gemakkelijk is te gebruiken.
 • Kaspersky. Hoewel de hoge kwaliteit van dit antivirus product niet ontkent kan worden, zijn er aantijgingen over samenzwering met de Russische overheid die we niet kunnen negeren op het moment van schrijven.

1. TotalAV — Beste Antivirus Software

TotalAV is een relatief nieuwe speler in de antivirus branche maar het is bekend onder experts als een van de beste, biedt superieure bescherming, veel heel erg bruikbare functies en simpelweg onverslaanbare waarde voor het geld. Na onze gedetailleerde beoordeling, kunnen we met vertrouwen zeggen dat TotalAV een fantastische keuze is.

TotalAV is een Avira “white label”, wat betekent dat het award winnende, uit Duitsland afkomstige Avira’s software TotalAV’s antivirus motor drijft. Dus — hoewel TotalAV een relatief nieuw merk is — het loopt op sommige van de meest betrouwbare cyber technologie beschikbaar.

Waar we in het bijzonder van houden bij TotalAV is het ongelofelijk simpele, makkelijk te gebruiken ontwerp. Het ziet er geweldig uit en voelt gewoon goed, terwijl het werkt op de achtergrond zonder dat het je lastig valt en gewoon zijn werk doet. Als jij geen tech tovenaar bent op zoek naar gecompliceerde functies, zul je houden van het gemak van TotalAV.

TotalAV kruist ook alle vakjes af wat betreft de het grote aanbod van extra beveiligingsfuncties, welke zo ongeveer alles inclusief hebben: Ransomware bescherming, wachtwoordbeheer, een Virtual Private Network en geavanceerde phishing bescherming.

Conclusie:

TotalAV heeft een van de meest krachtige antivirus motors, een geweldige hoeveelheid aan functies en een super gebruiksvriendelijk ontwerp. Als je iets zoekt om je apparaten te beschermen met een antivirus, download TotalAV! Er is momenteel geen beter pakket beschikbaar.

NEEM TOTALAV - BESCHERM JOUW APPARATEN!

2. Norton — Ideaal voor Gezinnen

Norton is een pionier in de branche en heeft 39 keer de PCMag.com Editors Choice Award gewonnen. De ouderlijk toezicht functies zijn ook ongeëvenaard.

Norton is niet de goedkoopste die er is, maar het biedt nog steeds een geweldige waarde met een scala aan geweldige functies zoals een VPN, cloud opslag en ongeëvenaard ouderlijk toezicht functies.

Norton’s award winnende antivirus motor is zo krachtig, ze bieden zelfs een 100% Virus Bescherming Belofte. Ze zijn zo zelfverzekerd in hun antivirus en malware bescherming, als je apparaat een virus krijgt dat hun experts niet kunnen verwijderen, krijg je jouw geld terug.

De software werkt op eigenlijk alle operationele systemen en staat je toe om het aan tot aan tien apparaten toe te voegen. Koop gewoon het gewenste abonnement, en download de software of app op jouw apparaat. Mobiele gebruikers van Android en iOS kunnen ook Norton antivirus gebruiken om hun mobiele verkeer te beschermen.

Norton is werkelijk een goed product — het doet precies wat het belooft, is betrouwbaar, en erg krachtig. Het is een van de beste keuzes als je op zoek bent naar een antivirus oplossing voor je gehele huishouden.

Conclusie:

Als je op zoekt bent naar een makkelijk te gebruiken beveiligingspakket dat krachtige, allesomvattende bescherming biedt voor jou en je familie, is Norton een van de besten die er is.

NEEM NORTON - BESCHERM JOUW APPARATEN!

3. Intego — Beste Beveiliging Pakket voor Mac

Intego biedt erg goede bescherming exclusief voor Mac gebruikers, inclusief een krachtige antivirus, net als mooie toegevoegde functies zoals ouderlijk toezicht filters, een schoonmaak tool en Mac backup opties.

Intego’s antivirus scanner behaalde perfecte scores van het onafhankelijke Test Lab AV-Test in Duitsland. Het is ook supersnel en licht.

Veel Mac gebruikers denken onterecht dat ze niet getroffen kunnen worden door malware. Intego verbetert daadwerkelijk de Mac beveiliging ervaring - beschermt tegen phishing aanvallen, ransomware en andere narigheden.

Conclusie:

Intego biedt een geweldige reeks aan extra beveiliging functies en zijn uitstekende bescherming tegen allerlei soorten malware maakt het onze top keuze voor Mac gebruikers. Zijn focus op MacOS laat zich zien op het gebied van ontwerp, verbetering van de bestaande beveiliging en apparaat optimalisering tools. Het biedt ook geweldige waarde voor het geld, plus dat je een korting van 50% krijgt als je jezelf aanmeldt via onze link.

NEEM INTEGO - BESCHERM JOUW MAC!

4. Panda — Geavanceerde Machine Learning Antivirus

Panda Security verzameld consistent Editor’s Choice awards en tropheën. Noemenswaardige awards uit het verleden zijn onder andere meerdere Real-World Protection testen van AV-Comparatives. Andere awards zijn een Editor’s Choice award van PCMag. Panda biedt op AI gebaseerde virus opsporing in drie verschillend geprijsde pakketten, wat het ideaal maakt voor ieder budget.

We vinden het top dat je real-time antivirus bescherming krijgt, een firewall, plus een VPN (hoewel een gelimiteerde) zelfs bij het basispakket. Andere opmerkelijke functies zijn een externe apparaat scanner, ouderlijk toezicht, ransomware bescherming en een wachtwoord beheerder (alleen bij de top pakketten). Let wel op dat Panda momenteel geen iPhone app biedt.

Er is een aardig verschil in prijs tussen het meest basis en de beste pakketten en wij zouden waarschijnlijk het middelste kiezen (Panda Complete), welke ransomware bescherming biedt en de meeste dingen die je verder nodig hebt voor een fantastische prijs. Alle pakketten hebben een 30 dagen geld-terug garantie zodat je ze uit kunt proberen voordat je eraan vastzit.

Conclusie:

Hoewel het misschien niet zo bekend is als merken zoals TotalAV en Norton,biedt Panda alle belangrijke beveiligingsfuncties die je nodig kunt hebben voor een geweldige prijs en als je al deze geavanceerde functies niet nodig hebt, biedt Panda geweldige waarde voor het geld op al hun pakketten en voor elk budget.

NEEM PANDA - BESCHERM JOUW APPARATEN!

5. Bitdefender — Beste voor Geavanceerde Gebruikers

BitDefender is gestaag opgeklommen in de rangschikking gedurende de laatste jaren, terwijl ze in 2018 antivirus software leverden aan meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd. Ook staan ze, sinds 2018, op de vijfde plaats in de wereldwijde markt voor Windows antivirus aanbieders.

Bitdefender Total Security 2024 is het top thuis antivirus product. het won de Product of the Year award uitgegeven door AV-Comparatives nadat ze doorlopend Advanced+ waarderingen kregen in de categorieën Real World Protection, Malware Protection, Performance, Malware Removal, en False Alarms.

Bitdefender biedt een fantastische reeks aan functies, inclusief real-time antivirus bescherming, PC tune-up tools, VPN, ouderlijk toezicht, wachtwoordbeheer en nog veel meer.

Het enige kleine minpunt is dat Bitdefender niet het makkelijkste beveiligingspakket is om te gebruiken. Installatie en instellen duurt even en het pakket - hoewel extreem krachtig - kan wat lastig zijn voor technofoben.

Conclusie:

Bitdefender biedt een van de meest krachtige en uitgebreide beveiligingspakketten voor een degelijke (hoewel niet goedkope) prijs. Maar het is niet voor iedereen. Het lichtelijk ingewikkelde menu is ideaal voor technisch onderlegde gebruikers, maar Norton en TotalAV zijn zeker weten makkelijker in gebruik.

NEEM BITDEFENDER - BESCHERM JOUW APPARATEN!

6. PC Protect — Beste Waarde Beveiliging Pakket

PC Protect is inclusief bijna iedere online beveiliging functie die je kunt bedenken, voor de prijs van een koopje die moeilijk te verslaan is, inclusief (maar niet gelimiteerd tot):

 • Real-Time Antivirus
 • Systeem Tune-up
 • QuickScan of Full System scan
 • Geavanceerde Firewall

Zoals we leerden in onze uitgebreide beoordeling, gebruikt PC Protect de award winnende Avira antivirus motor, wat het een waardige investering maakt op het gebied van internet beveiliging. Als je daar een heel stel extra beschermde functies aan toevoegt, kun je gerust zijn dat je wordt gedekt in alle hoeken.

Als jouw huishouden een heel stel apparaten heeft, zal PC Protect ze allemaal beschermen. De software werkt op Windows, Mac, android, iPhone en meer.

PC Protect is ook ontzettend makkelijk te gebruiken. Gebruikers lijken gek te zijn op deze software, met een score van 4.6 uit 5 op TrustPilot (met meer dan 600 beoordelingen)

Systeem Boost is een andere welkome functie omdat het onnodige programma's stopt of installatie ongedaan maakt en verwerkt, net als dat het je bestanden opschoont en de boot time van je PC verbetert en verzekerd dat het functioneert met optimale prestaties.

Conclusie:

PC Protect 'Ultimate Antivirus' biedt een antivirus motor, real-time bescherming, firewall, ad blokkades, disk opruimen, startup programma beheer, een browser manager en meer voor een fantastische prijs. Het is ook super makkelijk te gebruiken en heeft weinig effect op systeembronnen, wat het maakt tot een geweldige optie voor iedereen die een uitgebreid beveiligingspakket nodig heeft, zonder blut te raken.

NEEM PC PROTECT - BESCHERM JOUW APPARATEN!

Bonus. BullGuard — Beste voor Gamers

BullGuard is een Deens antivirus merk dat geregeld prijzen wint van verschillende onafhankelijke test labs voor hun antivirus pakketten.

BullGuard’s antivirus motor behaalde ook top cijfers in al onze testen. Naast een krachtige antivirus motor, biedt dit Europese merk ook veel geweldige beveiliging tools, zoals een anti-phishing en anti-ransomware bescherming, ouderlijk toezicht en online identiteit bescherming.

Een uitstekende functie die niet alle antivirusprogramma's bieden is Game Booster. Deze functie maakt systeembronnen vrij om goede gameplay te verzekeren. Het vermijdt ook pop-up ads en andere irritaties die je gamesessie verstoren.

Inschakelen van BullGuard’s Game Booster vermijdt dat je PC langzamer wordt gedurende speeltijd, door alle andere actieve apps te isoleren tot een enkele CPU kern.

Conclusie:

Als je regelmatig spellen speelt op je PC, zal BullGuard zeker je nummer een keuze moeten zijn qua antivirus. En zelfs als je nooit spellen speelt, zal hun krachtige machine learning antivirus technologie gekoppeld met fantastische functies voor een degelijke prijs dit een geweldig antivirus product maken, ook voor niet-gamers. Als je niet zeker bent dat dit de beste keuze is voor jou, profiteer dan van hun 30 dagen proefabonnement, test de software voordat je koopt en kies daarna.

NEEM BULLGUARD - BESCHERM JOUW APPARATEN!

Functie Vergelijking van de Top Antivirus Programma's

MerkFirewallSysteem OptimalisatieWachtwoord beheerderVPNReal-time beschermingGratis Versie
TotalAVJaJaJaJaJaJa
NortonJaNeeJaJaJaNee
IntegoJaJaNeeNeeJaNee
PandaJaJaJaJaJaNee
BitdefenderJaJaJaJaJaNee
PC ProtectJaJaJaNeeJaNee
BullGuardJaJaNeeNeeNeeNee

🏆 Wat is de beste antivirus voor Windows gebruikers??

Al onze top aanbevelingen op onze lijst hierboven werken op Windows 10 en ook op oudere versies zoals Windows 7. Aanbevolen door ons TotalAV als het beste GRATIS antivirus programma voor Windows gebruikers. Norton is onze top keuze voor betaalde antivirus software.

🍎 Wat is de beste antivirus voor Apple / Mac gebruikers??

De meeste van onze aanbevelingen werken op alle besturingssystemen - inclusief Apple / Mac. Intego is een geweldige keuze als je een Mac bezit, omdat het speciaal ontworpen is voor Apple producten alleen.

Een andere goede aanbeveling is Norton. Bekijk onze top lijst van de Beste Mac Antivirus Software 2024 voor meer details.

📲 Wat is de beste antivirus voor android smartphones?

Onze favoriete antivirus app voor android is Norton. Norton komt met tot aan 10 licenties, dus je kunt iedere licentie gewoon downloaden op elk apparaat, inclusief jouw mobiele telefoon. Een andere goede keuze is de TotalAV app voor android. Hoewel het niet gratis is zoals hun desktop software, Voor slechts €2.95 is het echt een koopje. Klik hier voor meer informatie over onze top aanbevelingen voor mobiele apparaten.

📱 Wat is de beste antivirus voor iPhone gebruikers?

Als je denkt dat jouw iPhone veiliger is dan een android telefoon dan heb je gelijk, maar toch raden we je aan om een degelijke antivirus app te nemen om je telefoon te beschermen tegen data diefstal, phishing aanvallen en rust tijdens het bankieren/online shoppen. Onze top keuze voor iPhone is Norton. Een andere goede app voor iOS is Bitdefender.

❓ Wat zijn de dingen om het meeste op te letten voordat je antivirus software download?

Het kan moeilijk zijn om een antivirus programma te kiezen wanneer er zoveel keuzes worden aangeboden.

Hier beneden hebben we de grootste factoren opgesomd die je moet overwegen voordat je een antivirus programma download:

 • Maak een functies shortlist. Alle antivirus programma's beschermen tegen malware en allen die op onze lijst staan zijn top op dit gebied. Maar er zijn een aantal andere beveiligingsfuncties die ook belangrijk zijn. Als je maar een wachtwoord gebruik voor al je logins moet je zeker een wachtwoordbeheerder gebruiken. Als je torrents download, neem een beveiligingspakket inclusief een VPN. Als je jouw hele familie wilt beschermen, zorg er dan voor dat je gekozen software inclusief ouderlijk toezicht is zoals die wordt aangeboden door Norton.
 • Besluit welk apparaat je wilt beschermen. Niet alle antivirus programma's werken op alle platformen, dus je moet ervoor zorgen dat je apparaat is ingedekt. Bekijk de Veelgestelde vragen sectie hierboven om te zien welke programma's we aanbevelen voor elk apparaat. Als je een oudere laptop of PC hebt, zorg ervoor dat het antivirus pakket dat je kiest je systeem niet te langzaam maakt. TotalAV is een goede lichte keuze omdat je gratis kunt testen of alles nog soepel loopt, voordat je upgrade naar de betaalde versie.
 • Besluit hoeveel apparaten je wilt beschermen. Je hebt waarschijnlijk meer apparaten dan slechts een mobiele telefoon, laptop of tablet. Als je meerdere apparaten wilt beschermen, neem dan een pakket dat een goede korting aanbiedt voor meerdere licenties zoals Norton.
 • Zie hoe makkelijk het is om de software te gebruiken. Bijna alle top merken op deze lijst bieden een “geen vragen” geld-terug garantie. Gebruik deze tijd om de software te leren kennen en kijk of je het makkelijk te gebruiken vindt. Als de software je irriteert, praat erover met de klantenservice en vraag een terugbetaling. Ga dan verder en test en andere totdat je goud in handen hebt.
Transparantie en Vertrouwen: We analyseren al meer dan 3 jaar antivirus software en zijn trots op het feit dat onze gemeenschap van gebruikers kan bijdragen en hun beoordelingen kan delen op onze site. We ontvangen commissies om ons werk te ondersteunen van de antivirus bedrijven die we aanbevelen op deze pagina als je onze links klikt en een aankoop doet. We proberen de informatie op deze site zoveel mogelijk up to date te houden en zo actueel mogelijk te houden, maar kunnen niet garanderen dat dit altijd het geval is.
Top antivirusprogramma's 2024